Nyfiken : små berättelser om maten förr
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Nomen förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 38 |
Vikt | 141 gr |
Utgiven | 2014-08-05 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789174657142 |
Vad skulle du säga om du som efterrätt bjöds på blåbär med socker, brödsmulor och öl allt på samma tallrik. Eller varför inte på en sorts kaka bakad på 40 ägg och bröd.. Basen för en sockerkaka kunde vara ca 5 kg mjöl för hushållen var ofta stora och tjänstefolket kunde äta med bonden och hans familj.. När det blev jul och man skulle göra litet extra för barnen eller gästerna så gjorde man marsipan. Det gick inte att köpa något av det som behövdes utom mandlar och sockertoppen men allt annat odlades på gården och varje rätt eller godsak fick göras för hand och det tog tid.. Men roligt kunde det vara om man var barn och fick vara i köket, smaka på rätterna eller göra något själv.. Läs prova! Det var sannerligen annorlunda förr.