Våra 20 bästa matsvampar

Våra 20 bästa matsvampar
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreVäxter
FormatSpiralbunden
SpråkSvenska
Antal sidor104
Vikt370 gr
Utgiven2014-05-14
SABUfhe
ISBN 9789174612561
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Att kantarellen är en uppskattad läckerhet är ingen nyhet, men det finns också många andra svampsorter som är minst lika delikata och värda att uppmärksammas. Att lära sig hitta, känna igen och ta vara på de läckraste matsvamparna i vår natur är en viktig nyckel till framgång som svampplockare. Våra 20 bästa matsvampar är en bra start för alla som vill lära sig mer om våra godaste matsvampar.

Om hösten är det många som någon gång är ute i skogen och plockar svamp, men den stora majoriteten plockar mest kantareller och missar andra läckerheter eftersom de inte känner till dem.
Bland alla cirka 5 000 svampar i svensk natur finns både ätliga och giftiga, och det kan vara svårt att hitta rätt. Det är ingen bra strategi att köpa en stor svampbok som omfattar hundratals arter om man är ute för att lära sig mer om våra bästa matsvampar. Istället rekommenderas att fokusera på ett fåtal utvalda arter, lära sig hur de ser ut och var de växer, för att sedan ge sig ut i rätt miljö för att söka, finna och plocka.
Urvalet av svampar i den här boken är anpassat för både nybörjaren i svampskogen och för de mer vana svampplockarna som vill lära sig mer.

MICHAEL KRIKOREV är biolog, fotograf och svampboksförfattare. Han arbetar som mykolog på Artdatabanken vid SLU i Uppsala och har bred kunskap om svampar och deras livsmiljöer. Michael är ofta engagerad som lärare på svampkurser och har ett stort intresse för kommunikation, folkbildning och spridande av svampkunskap. Han driver hemsidan svampguiden.com som är ett forum för svampintresserade över hela landet. Vid sidan av arbetet är fotografering och webbutveckling stora intressen. 2010 utsågs Michael till Årets svampkonsulent av Svampkonsulenternas Riksförbund. Michael medverkar även regelbundet i tv och annan media inför svampsäsongen varje år.

"Lättanvänd spiralbunden svampbok som väl kan tjäna som första svampbok för den som vill komma igång med att plocka och äta svamp. Bra tips om användningen i olika maträtter!"
Sveriges Radio