Två hungriga italienare tillbaka i Italien
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Tukan Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 192 |
Vikt | 1061 gr |
Utgiven | 2013-08-27 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789174016741 |
Uppföljaren till "Två hungriga italienare"!
Efter framgången med Två hungriga italienare återvänder Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo till sitt hemland. De reser från norr till söder för att utforska Italiens speciella landskap och dess inverkan på maten, människorna och deras traditioner.
I ett land med såväl snökrönta berg som frodiga slätter, slingrande floder och vidsträckta hav beger sig våra två hungriga italienare ut på jakt efter Italiens skiftande kulinariska stilar. Det är stor skillnad på de rätter som serveras i norr och det man äter i södern, men en sak förenar alla italienare: kärleken till maten.
Två hungriga italienare tillbaka i Italien innehåller över 80 aptitretande recept från hela Italien. Det är en oumbärlig bok för alla som är intresserade av detta fascinerande land och dess fantastiska matkultur. Författarnas passion för sitt hemland, dess folk och kanske främst den kulinariska traditionen skildras genom hela boken på deras eget speciella vis.
Antonio Carluccio (f. 1937) har flera restauranger i England, bl.a. drev han och tog så småningom över Terence Cinrans restaurang i Covent Garden. Där arbetade även Genarro Contaldo (f. 1949) som under sin tid på restaurangen tog en ung protegé under sina armar, vid namn Jamie Oliver. Såväl Carluccio som Contaldo har skrivit ett antal kokböcker tidigare.
Efter framgången med Två hungriga italienare återvänder Antonio Carluccio och Gennaro Contaldo till sitt hemland. De reser från norr till söder för att utforska Italiens speciella landskap och dess inverkan på maten, människorna och deras traditioner.
I ett land med såväl snökrönta berg som frodiga slätter, slingrande floder och vidsträckta hav beger sig våra två hungriga italienare ut på jakt efter Italiens skiftande kulinariska stilar. Det är stor skillnad på de rätter som serveras i norr och det man äter i södern, men en sak förenar alla italienare: kärleken till maten.
Två hungriga italienare tillbaka i Italien innehåller över 80 aptitretande recept från hela Italien. Det är en oumbärlig bok för alla som är intresserade av detta fascinerande land och dess fantastiska matkultur. Författarnas passion för sitt hemland, dess folk och kanske främst den kulinariska traditionen skildras genom hela boken på deras eget speciella vis.
Antonio Carluccio (f. 1937) har flera restauranger i England, bl.a. drev han och tog så småningom över Terence Cinrans restaurang i Covent Garden. Där arbetade även Genarro Contaldo (f. 1949) som under sin tid på restaurangen tog en ung protegé under sina armar, vid namn Jamie Oliver. Såväl Carluccio som Contaldo har skrivit ett antal kokböcker tidigare.