Korvboken : hjälpreda och kulturhistoria

Korvboken : hjälpreda och kulturhistoria
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreKulturhistoria och allmän humaniora
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor182
Vikt480 gr
Utgiven2011-10-26
SABQcaak
ISBN 9789173314312
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Detta är korvens kulturhistoria. Här avhandlas sådant som korven i skämt och visa, korv som barnmat, korv som finare mat och utrikisk korv. Författarna går tillbaka i historien och skriver om romarrikets sedvänjor, Napoleons preferenser liksom Tyskland som korvens rike. Här kan man läsa om slakt och korv, pölsepinnar, korven som klassfråga, hemgjord och modern korv. Här finns färsk, torkad, surad, rökt och saltad korv, recept på kuriös korv och alla upptänkliga blodkorvar. Ett kapitel ägnas åt den förkättrade korven, ett annat åt sprickande korv. Hela boken är en färd i korvens landskap. Rikt illustrerad med bilder i färg och svartvitt. Boken utges här i en tredje omarbetad och aktualiserad upplaga. En klassiker i ny klädnad. Karl-Olov Arnstberg är professor i etnologi, författare till en lång rad böcker om bl.a svenskhet. Bosatt i Stockholm. Anders Björklund är etnolog och chef för Etnografiska museet i Stockholm.