StorMatsTiden : mat och dryck under svenskt 1600-tal
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Carlsson |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 195 |
Vikt | 502 gr |
Utgiven | 2010-03-11 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789173312769 |
En faktaspäckad bok om stormaktstidens kök. Vi får ta del av kosthållning, måltidsordning samt mat- och dryckesvanor, och får på så vis se andra sidor av 1600-talssvenskarnas liv än de vi vanligtvis möter i historieböckerna. Källmaterialet från stormaktstiden är en blandning av kokböcker och handböcker i ekonomi och hushållning. De här texterna är fulla av praktiska råd om allt från hur en gris bäst trancheras till hur man skall gå till väga vid anläggandet av en humlegård. Ulrica Söderlind forskar, skriver och föreläser om mat och dryck. Hon är uppvuxen i Sandviken, men bor numera i Stockholm. Hon har arbetat som kock och har dessutom en fil. kand. i historia, en fil. mag. i arkeologi och en fil. dr i ekonomisk historia. På Carlsson Bokförlag har hon gett ut Nobels middagar (2005) och Skrovmål (2006).