Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Carlsson |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 295 |
Vikt | 943 gr |
Utgiven | 2009-11-17 |
SAB | Qee |
ISBN | 9789173312707 |
Den första utförliga och kunniga boken om hur vin blir till. 80% av ett vins kvalitet bestäms redan i vingården, hävdar vissa producenter. Att skörda fina druvor är viktigt, naturligtvis. Under senare decennier har arbetet i jäshallarna moderniserats med ny teknik och nya uppfinningar. Det finns fler möjligheter vid själva vinifikationen. Alla är idag överens om kvalitetens betydelse, medan metoderna diskuteras. Vinframställning är reglerad i lag, även om bestämmelserna varierar i stränghet. Informativt beskrivs, diskuteras och analyseras här vinarbetet, indelat i avdelningarna Vingården och Vinkällaren. Britt och Per Karlsson besöker, samtalar och intervjuar inblandade producenter i olika led. Tonvikten ligger i Frankrike, men de studerar i både övriga Europa och i Nya vinvärlden. Författaren och fotografen arbetar själva med vin och vininformation på heltid, de är bosatta i Paris. Britt Karlsson är också domare i vinjuries på olika håll i världen. Båda medverkar i den stora boken Languedoc (2007).