Mat & klimat
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Medströms Bokförlag |
Genre | Samhälle, politik och debatt |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 216 |
Vikt | 826 gr |
Utgiven | 2009-11-20 |
SAB | Ubaj |
ISBN | 9789173290319 |
Mat & klimat
Boken om hur vi kan välja att äta, handla och odla på ett sätt som är bättre för klimatet.
Maten står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Om vi vill göra något åt klimatförändringen är det enklast att börja med maten.
Hur vi väljer påverkar inte bara klimatet, utan även hur naturen mår och hur djuren behandlas. Det vi köper i affären avgör också hur vårt kulturlandskap ser ut.
Ju mer vi vet om maten och var den kommer ifrån, desto större blir smakupplevelsen. Klimatet mår bra av att vi blir "matsnobbar".
Författarna är experter på klimat och mat. Pär Holmgren är välkänd meteorolog och föreläsare i ämnen som rör klimatfrågan. Johanna Björklund och Susanne Johansson är verksamma vid Sveriges lantbruksuniversitet och är ledande forskare inom mat- och klimatfrågor.
Boken om hur vi kan välja att äta, handla och odla på ett sätt som är bättre för klimatet.
Maten står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Om vi vill göra något åt klimatförändringen är det enklast att börja med maten.
Hur vi väljer påverkar inte bara klimatet, utan även hur naturen mår och hur djuren behandlas. Det vi köper i affären avgör också hur vårt kulturlandskap ser ut.
Ju mer vi vet om maten och var den kommer ifrån, desto större blir smakupplevelsen. Klimatet mår bra av att vi blir "matsnobbar".
Författarna är experter på klimat och mat. Pär Holmgren är välkänd meteorolog och föreläsare i ämnen som rör klimatfrågan. Johanna Björklund och Susanne Johansson är verksamma vid Sveriges lantbruksuniversitet och är ledande forskare inom mat- och klimatfrågor.