Enkel rolig och nyttig kokbok för studenter som vill leva på annat än bara spagetti och pulversås
Författare | |
---|---|
Förlag | Hjalmarson & Högberg Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 103 |
Vikt | 192 gr |
Utgiven | 2012-05-03 |
SAB | Qbaa |
ISBN | 9789172241541 |
Vilken mat vill du äta? Vilken värld vill du ha? Det är några av de synnerligen svåra frågor författaren ställer i sin studentkokbok. Med humor och ett leende på läpparna lotsar författaren läsaren genom enkla recept utan sönderkemikaliserade ingredienser och de svåra frågorna om hur vi med vår mathållning kan undvika att stödja multinationella storföretags rovdrift på tredje världen.
Varför blir vi feta av lättmaten? Varför är syra-bas-balansen så viktig för vår mathållning? Hur ser en broccoli ut och varför blir vi feta av lättmaten? Vad är reaktortransfett? I boken finns svaren. Alldeles naturligt bygger den här kokboken också på den så kallade GI-metoden. Ett modernt namn på en grundläggande sund mathållning. Författaren förklarar sammanhanget.
Redan då första utgåvan av den här boken kom ut skrev Bibliotekstjänst i sin anmälan: ”Detta är inte bara en kokbok utan snarare en KLOKbok … Denna bok borde finnas i köket till varenda studentkorridor”. Ett fint omdöme som upprepades när boken kom i ny utgåva fem år senare. En uppmaning som gäller i än högre grad idag när den tredje uppdaterade utgåvan av boken föreligger. En KLOKbok. För kloka studenter och andra kloka människor.
Ringpärm, plastade blad.