Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Jure Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 91 |
Vikt | 600 gr |
Utgiven | 2014-10-07 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789172235892 |
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.