Att inte tåla gluten

Att inte tåla gluten
Författare
Förlag Gothia Fortbildning
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor40
Vikt0
Utgiven2012-03-15
SABVebr
ISBN 9789172058620
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Att inte tåla gluten vänder sig till den som nyligen fått sin celiakidiagnos eller som har någon i sin närhet som fått det. I skriften ges kortfattade fakta om sjukdomen och vad forskningen säger om celiaki samt det man bör veta för att äta rätt och må bra. Skriften innehåller också konkreta råd om förhållningssätt när man äter ute eller borta.

Personliga intervjuer ger olika synsätt på att leva glutenfritt och ett uppslag vänder sig till unga glutenintoleranta. Användbara tips för matlagning och bakning och rikligt med recept är samlade i slutet.

För textinnehållet står Svenska Celiakiförbundet.

I samma serie finns skriften Att inte tåla laktos, mjölkprotein och sojaprotein.