Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein

Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
Författare
Förlag Gothia
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor111
Vikt0
Utgiven2012-06-07
SABVebr(x)
ISBN 9789172058378
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Finns det sojaprotein i E 426? Innehåller glutamat gluten? I Ingredienslexikon kan man snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Man får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.

Ingredienslexikon är användbar både i mataffären, på restaurangen och i köket. Den riktar sig främst till den som måste undvika gluten, laktos, mjölkprotein eller sojaprotein för egen eller annan persons hälsa och välbefinnande, men boken passar även den medvetne och intresserade konsumenten. För storköksanvariga och kökspersonal är boken ett självklart verktyg.

Ingredienslexikon är utgiven i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.