Råd och recept vid cancersjukdom
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Gothia Kompetens |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 112 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2006-11-03 |
SAB | Qcab |
ISBN | 9789172054981 |
<EM>Råd och recept vid cancersjukdom</EM> vänder sig till patienter och anhöriga vid cancersjukdom. I bokens första del ges råd vid olika besvär som illamående, tugg- och sväljproblem, och lukt- och smakförändringar. Den andra delen består av energirika recept; mat för att få kraft och för att motverka viktnedgång.
<EM>Råd och recept vid cancersjukdom</EM> ger förslag på
• maträtter som passar även om aptiten är liten
• hur maten kan berikas så att även en liten portion ger mycket energi
• hur man kan anpassa maten för olika behov
• nya rätter att pröva.
<STRONG>Om författarna
</STRONG>Boken är skriven av <EM>Marie Esbjörnsson</EM>, leg. dietist och <EM>Ylva Orrevall</EM>, leg. dietist och med.dr. Båda har lång erfarenhet av patienter med cancersjukdom.