Sparris : sanningar & myter, odling & recept

Sparris : sanningar & myter, odling & recept
Serie Delikatesserien (2)
Författare
Medverkande
Förlag Infotain & Infobooks Sweden
GenreTrädgård
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor140
Vikt710 gr
Utgiven2009-04-23
SABQed
ISBN 9789170032776
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

SLUTSÅLD SPARRIS - primör från jord till bord

Svensk nyskördad sparris betraktas idag som en av våra främsta delikatesser. Den serveras på landets främsta gourmetkrogar och säljs via gårdsbutiker och välsorterade grönsaksdiskar. Eller så kan man odla den själv hemma i sin trädgård. Detta är den första boken om denna läckra primör, skriven av Sparrisdrottningen Karin von Schenk, välkänd trädgårdsskribent och numera sparrisodlare på Österlen. Det som började som en hobbyodling för tio år har utvecklats till en verksamhet som idag producerar 15 ton sparris om året. I boken berättar hon om hur det gick till och vad man skall tänka på om man vill odla sparris själv, men också allt annat man vill veta - från historia och sparrisens användning som afrodisiakum till hantering och användning. Bokens läckra recept på såväl enkla aptitretare som kompletta sparrismåltider har komponerats av stjärnkrögaren Norbert Lang från Restaurang Paul & Norbert i Stockholm. De ackompanjeras av dryckestips och även klara besked om varför och när man inte bör dricka vin till sin sparrismåltid.

Rikt illustrerad och med förord av Carl Jan Granqvist, professor i Måltidskunskap, är boken en bibel för alla mat- och trädgårdsintresserade.

Om författarna:

Karin von Schenk är välkänd journalist och författare med mångårig erfarenhet av trädgård och konsumentfrågor. Hon har varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sparrisodlingen i Skåne och drev i många år själv en odling på Österlen.

Norbert Lang fick 1990 Gastronomiska Akademins guldmedalj för utomordentliga insatser för matkulturen. Norbert Lang är också känd från TV och radion där han medverkat under många år för att sprida kunskap om bl.a. tryffel och sparris. Hans restaurang Paul & Norbert firade 25 framgångsrika år på den kulinariska toppen tack vare framgångsreceptet: äkta kvalitet och hög smak är det enda som gäller.

I samma serie: Tryffel - mat för gudar, gutar och svin. ISBN 9789170032707.