Gurkmeja i det svenska köket

Gurkmeja i det svenska köket
Författare
Förlag Appellera
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor96
Vikt235 gr
Utgiven2018-02-28
SABQca
ISBN 9789163965029
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Säg gurkmeja och du får genast höra: Det ska ju vara så nyttigt. Många har en glasburk med gurkmeja i kryddhyllan, inköpt för att laga en aloo gobi när bostadsrättsföreningen hade indisk afton för några år sedan. Sedan dess står den där, dammig och utgången. Och texten på etiketten ”Gurkmeja ger curry dess karakteristiska ­färg” ­skapar varken intresse eller action. Det är synd, för gurkmeja är en utmärkt kompis i köket: Färg­sätter maten, fördjupar smaken, passar i såväl maträtter som efterrätter och förstörs inte av upphettning. Tröttnar du på att laga mat kan du istället färga en trasa, en t-tröja eller några påskägg med gurkmeja. Kokboken Gurkmeja i det svenska köket vill inspirera dig till att ­prova kryddan i vardagsmaten: i grytor och mos, i pannkakssmet, deg, sås, glass, smoothie och så vidare. Förutom att du får god smak på det du lagar, får du också en massa hälsofördelar. Heja gurkmeja!