Rester dagen efter och andra överlevnadsknep

Rester dagen efter och andra överlevnadsknep
Författare
Förlag Books on Demand
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor77
Vikt124 gr
Utgiven2012-01-19
SABQcaa
ISBN 9789163700385
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det sägs att vi i genomsnitt slänger 100 kilo ätlig mat per person och år. Det motsvarar enligt Sveriges lantbruksuniversitet nästan en tredjedel av den mat vi köper.Mycket handlar om en övertro på bäst-före-datum och annat kanske på okunskap eller brist på fantasi kring vad man kan göra med rester. Och kanske vad man kan göra med råvaror för att de ska hålla sig längre? Sylta, safta, torka och salta in är gamla tekniker som många inte ägnar sig åt längre – det går lika bra att köpa i affären.Jovisst, men kan man återinföra tryckkokaren så kan man väl ta upp andra gamla metoder också – när kommer konserveringsapparaten tillbaka?Det kan också vara en poäng att handla råvaror när det är säsong och bevara dem till senare, på ett eller annat sätt. Kanhända både ekonomiskt och mer miljövänligt. Till och med ekologiskt. Och när det gäller bäst-före-datum: man ska inte förakta vår förmåga att titta, lukta och smaka på mat för att avgöra ifall den är ätlig eller inte.Så varför inte sluta slänga och börja ta till vara istället? Göra själv istället för att köpa?Lita på dig själv och dina egna förmågor!