Mikkellers stora bok om öl
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Pagina Förlags |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 253 |
Vikt | 720 gr |
Utgiven | 2015-10-31 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789163611216 |
Mikkellers stora bok om öl guidar dig genom bryggprocessen steg för steg och berättar allt du behöver veta för att bli din egen bryggmästare om råvaror, utrustning och mältning, om mäskning, kokning och humletillsättning, om jäsning, lagring och buteljering.
Boken innehåller också 25 originalrecept på Mikkeller-öl. De spänner från goda nybörjaröl som pale ale och brown ale till mer avancerade öl som barley wine, rökstout och belgisk wild ale. Såväl nybörjare som mer erfarna hemmabryggare kan hitta något som passar dem och innebär en utmaning.
Läs också om Mikkellers väg från att vara ett hobbyexperiment till att bli ett banbrytande mikrobryggeri, om ölets historia, 90-talets ölrevolution, öl och mat, samt de väsentligaste öltyperna: från ljus pilsner över välhumlad IPA till mörk stout och häftig quadrupel.
Boken innehåller också 25 originalrecept på Mikkeller-öl. De spänner från goda nybörjaröl som pale ale och brown ale till mer avancerade öl som barley wine, rökstout och belgisk wild ale. Såväl nybörjare som mer erfarna hemmabryggare kan hitta något som passar dem och innebär en utmaning.
Läs också om Mikkellers väg från att vara ett hobbyexperiment till att bli ett banbrytande mikrobryggeri, om ölets historia, 90-talets ölrevolution, öl och mat, samt de väsentligaste öltyperna: från ljus pilsner över välhumlad IPA till mörk stout och häftig quadrupel.