Att äta tillsammans : en kokbok när allergi är med i bilden
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Brittas Böcker |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 98 |
Vikt | 390 gr |
Utgiven | 2012-09-03 |
SAB | Qcabb |
ISBN | 9789163371301 |
Vi har sammanställt recept på mycket, från klassiker som Janssons Frestelse och köttbullar till egna påhittade paj- och bullrecept. Vi har skrivit den här kokboken med särskild tanke på människor som plötsligt står inför en bjudning och en av de bjudna är födoämnesallergiker. Vad ska jag laga för något gott som ALLA kan äta? Med små förändringar i listan är det inte så svårt att tillaga något gott så att alla kan äta tillsammans. Men även alla som är glutenintoleranta och/eller nötallergiker samt äggallergiker, som behöver en "ny" idé, kan tillaga alla rätter som finns i boken utan att behöva byta ut någon ingrediens. Om man är laktosintolerant är det lätt att byta ut mjölkprodukterna mot någon laktosfri variant och är man mjölkproteinallergiker så kan man använda sig av helt mjölkfria produkter.