A tavola! : till bords på italienska
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Evald Nalin |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 62 |
Vikt | 190 gr |
Utgiven | 2009-05-15 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789163334528 |
Jag älskade min mormors kåldolmar. Sådana får man inte längre. Men min mormor lärde sig aldrig att äta spaghetti trots att min mor gifte sig med en italienare och att mormor blev 95 år gammal. Hon förblev skeptisk till spaghetti.
Men det är härligt att våra matvanor förändras och att man kan älska både fläsklägg med rotmos och linguine alla puttanesca.
Tiramisú är ett måste för varje Piemonte-restaurang. Det är en efterrätt med krämig mascarpone och savoiardikex, som är söta avlånga kex. Man kan också använda sockerkaka. Det hela smaksätts med kaffe och Amarettolikör.
Det är oklart hur och när rätten kom till. Tiramisú betyder "dra upp mig". Det pågår en slags regional tävlan mellan Piemonte, Lombardiet och Veneto om varifrån rätten stammar. Må det vara hur som helst med ursprunget, eftervärlden har anledning att vara upphovsmannen/kvinnan tacksam!
Men det är härligt att våra matvanor förändras och att man kan älska både fläsklägg med rotmos och linguine alla puttanesca.
Tiramisú är ett måste för varje Piemonte-restaurang. Det är en efterrätt med krämig mascarpone och savoiardikex, som är söta avlånga kex. Man kan också använda sockerkaka. Det hela smaksätts med kaffe och Amarettolikör.
Det är oklart hur och när rätten kom till. Tiramisú betyder "dra upp mig". Det pågår en slags regional tävlan mellan Piemonte, Lombardiet och Veneto om varifrån rätten stammar. Må det vara hur som helst med ursprunget, eftervärlden har anledning att vara upphovsmannen/kvinnan tacksam!