Buffé : pajer, plock och en smak av Medelhavet
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bokförlaget Semic |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 140 |
Vikt | 650 gr |
Utgiven | 2015-04-21 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789155261597 |
Det är en stor lycka att duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner. Ibland blir vi många en vanlig vardag, ibland samlas vi för att något ska firas. Vilket som än är anledningen finns alltid ett behov av riktigt bra och generösa recept som passar att laga till många. Det kan vara en lyxig frukost och brunch, ett födelsedagskalas, ett mingel eller en cocktailkväll, en snabblagad middag eller ett kafferep.
Ibland passar det bäst med en välfylld buffé, kanske med en smakrik brie- och salamipaj eller en doftande fläskfilégratäng, med saftiga fyllda auberginer, en fräsch sallad, nybakt bröd och goda röror. Ibland passar ett stort fat mitt på bordet bäst, fyllt med pasta, grekiska köttbullar och en mustig tomatsås – och en rejäl form med underbart god tiramisu och kaffe som avslutning. Här finns också recept på läskande drinkar, läckra tillbehör och småplock, på klassisk söndagsstek, citronkyckling i ugn och den godaste moussakan du någonsin ätit. Här finns förstås förföriska desserter, ljuvliga kakor och tårtor till fikat. Missa inte de hallon- och chokladfyllda smördegsrullar, den galet maffiga snickerstårtan eller den friska citronmarängpajen! Som en röd tråd genom alla recept finns en doft av medelhavet – och smaker som är underbart okomplicerade att njuta av.
Alla recept i den här boken är för 10–12 personer och de är lika enkla att halvera som att dubblera. Här finns många tips på hur man förbereder smart, hur man med enkla knep kan få till både en lyxig eller lite mer opretentiös känsla efter stundens behag, författarnas personliga anekdoter och oumbärliga kökstips!