Kakor och desserter med LCHF

Kakor och desserter med LCHF
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor94
Vikt518 gr
Utgiven2014-04-02
SABQcaam
ISBN 9789153440116
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Även den som valt att äta enligt LCHF-modellen blir så klart sugen på fika och efterrätt då och då. Men hur gör man då, när recepten i traditionella bakböcker inte är ett alternativ? I Kakor och desserter med LCHF bjuder Mariann Andersson på drygt 40 läckerheter där vetemjöl ersätts främst med kokosnötsmjöl och mandelmjöl och där bär bidrar med sötma och friskhet. Vanligt strösocker ersätts av de naturliga söt¬ningsmedlen erythritol och stevia, och här och där smyger det sig in lite choklad. Här hittar du recept både till vardagsfikat och till den sto¬ra festen. Vad sägs till exempel om svartvinbärstårta med vit choklad¬mousse, rabarbercheececake eller vaniljmuffins med chokladgömma? Recepten i boken är naturligt glutenfria och passar därför utmärkt även för den som inte tål eller har valt bort gluten. Eftersom mängden socker är mycket sparsam är recepten även lämpliga för diabetiker.