Vilt med Salming : Mat från naturens skafferi
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Massolit Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 124 |
Vikt | 688 gr |
Utgiven | 2011-08-09 |
ISBN | 9789153436447 |
Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.
Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I den här boken bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.
Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar - från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som The King njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.