Cookies
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 378 gr |
Utgiven | 2011-08-29 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789153434696 |
Den mest kända varianten av cookie är förmodligen chocolate chip cookie, med bitar av hackad ckoklad. Men kaksmeten kan smaksättas med mycket annat, bland annat kaffe, citron, torkade bär och naturligtvis nötter av olika slag. Några goda kombinationer som presenteras i den här boken är cookies med torkade jordgubbar och vit choklad, cookies med Toblerone, cookies med cashewnötter och honung.
Cookies började dyka upp i Nordamerika i början på 1800-talet, men förmodligen har man i alla tider rullat deg till runda bollar, plattat ut dem lite med handen och gräddat dem. Man kan också knåda ihop en liten limpa och sedan skära den i lika tjocka skivor. En annan variant är att helt enkelt klicka ut smeten glest på pappersklädd plåt.
Cookies kan se lite anspråkslösa ut, men här är det inte det yttre som räknas utan det inre. Och hembakade goda cookies överträffar det mesta!