Rött eller vitt : att välja vin till maten
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 112 |
Vikt | 522 gr |
Utgiven | 2010-03-03 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789153431879 |
Glöm rött till kött och vitt till fisk
Hur tänker du när du väljer vin till maten slentrianmässigt eller medvetet? Med några enkla baskunskaper och lite experimentlusta kan din nästa middagsbjudning bli en kulinarisk fullträff!
Vilket vin ska man välja till älgstek, sushi, gås eller thaimat? Vad passar att dricka till en ostbricka med sex olika ostar? Är verkligen vinet så viktigt när du bjuder på middag och kan man dricka samma vin genom hela middagen? Boken ger enkla, raka svar på frågor som uppstår när du ska välja vin till mat både allmänna tumregler och lite mer ingående förklaringar till varför vissa viner passar just till vissa maträtter.
I boken finns inga namngivna viner, utan du får i stället förslag på minst tre olika typer av viner från bestämda områden eller tillverkade av specifika druvsorter till varje maträtt som visas. Vissa rätter kommer att utmana dina smaklökar och erbjuda lite mer ovanliga kombinationer. Du får också förslag på tre trerättersmiddagar med recept och vinlista till varje middag.