Cheesecakes
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 397 gr |
Utgiven | 2009-09-03 |
SAB | Qcaam |
ISBN | 9789153429975 |
Recept som ingen kan motstå
Cheesecake, eller ostkaka som det heter på svenska, har funnits sedan romartiden, men det var först på 1920-talet som den ost vi idag kallar cream cheese kom till. Den blev snabbt en populär ingrediens i en ny typ av ostkaka cheesecake. Nuförtiden förknippas cheesecake ofta med USA men nästan alla länder har någon form av ostkaketradition.
Författaren Cheryl Lindblad är amerikanska och lärde sig som ung flicka att baka cheesecake tillsammans med sin mamma. Hon har i den här boken komponerat recept innehållande mycket choklad och frukt så som browniecheesecake, tropisk cheesecake och cheesecake med lingon. Hon inkluderar även recept på klassiska ostkakor gjorda på ricottaost samt ett recept på chokladmuffins med cheesecakefyllning. Bokens vackra bilder är tagna av fotografen Helén Pe och de inspirerar verkligen till att baka dessa underbara kakor.