Diabeteskokboken : råd och recept för ett friskare liv
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 128 |
Vikt | 597 gr |
Utgiven | 2008-08-26 |
SAB | Vmb |
ISBN | 9789153429821 |
Att få diagnosen diabetes kan kännas som ett hårt slag, men det finns möjligheter att hejda sjukdomsförloppet och själv påverka sitt välbefinnande. En aktiv livsstil och sund kost, som håller blodsockret nere, är livsviktigt för en diabetiker.
Här har författaren Louise Hamilton, själv diabetiker, samlat sina bästa vardagsrecept på mat som tillgodoser kraven på att vara mager och innehålla fibrer, vitaminer och långsamma kolhydrater. Rätterna, som är enkla och kan lagas av alla, omfattar dagens alla måltider, från frukost till middag.
Läkarna och diabetesexperterna Mette Axelsen och Hilde Brekke vid Sahlgrenska Akademin i Göteborg har skrivit ett kapitel med hälsoråd som alla kan dra nytta av som vill leva ett sunt liv. De har också näringsberäknat och faktagranskat bokens recept.