Klassisk kinesisk kokbok

Klassisk kinesisk kokbok
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor256
Vikt789 gr
Utgiven2007-09-17
SABQcaa
ISBN 9789153428626
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det här är en komplett guide till det kinesiska köket med utförlig presentation av ingredienser, köksredskap och matlagningsmetoder. Du får också veta vad som är speciellt för kinesisk mat, hur man dukar och serverar och vad man dricker till maten.

I boken hittar du både exotiska och mer välkända kinesiska rätter. Alla Kinas regioner är representerade: östkustens delikata kök, området söder om Hongkong, samt de norra och västra köken med sina kryddstarka rätter och mer robusta matlagning. Alla recept beskrivs med tydliga steg-för-steg-anvisningar, vissa moment visas även med illustrationer.

All eftersom vi har mer och mer kontakt med Kina behöver vi också förstå kinesisk kultur, där maten är en viktig del. Klassisk kinesisk kokbok har varit en tidig länk mellan öst och väst och är enligt många en av de bästa introduktionerna till kinesisk matlagning.