Glass : parfaiter och sorbeter
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 391 gr |
Utgiven | 2008-04-02 |
SAB | Qcaam |
ISBN | 9789153428381 |
"Länge leve naturligheten" är mottot i den här boken, som lär dig göra gräddglass, parfaiter och sorbeter själv av äkta råvaror, utan syntetiska smakämnen och konsistensgivare. Vad sägs om honungsglass med valnötter, romrussinglass eller yoghurtglass med kardemumma? För att inte tala om kanelparfait, lingonparfait och kokosparfait eller citronsorbet och hallonsorbet. Och du behöver ingen glassmaskin! Du kan nämligen göra en själv av två rostfria skålar. boken får du också lära dig hur man gör gelato, italiensk glass, och du hittar flera recept på läckra såser att servera till glass, parfait och sorbet: chokladsås, kolasås, hallonsås, krusbärskompott, passionsås m.m. Ett avsnitt handlar om shaker, t.ex. kokosmilkshake och chokladmockashake.