Smulpajer : nya och gamla favoriter för smulälskaren
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 398 gr |
Utgiven | 2006-06-27 |
SAB | Qcaam |
ISBN | 9789153427742 |
Alla kan baka smulpaj, det kräver varken mycket tid eller större ansträngning. Tänk så gott det är med en klassisk smulpaj med rabarber eller äpplen, serverad med glass, grädde eller vaniljsås. Ändå kan både fyllningen och degen varieras i det oändliga! Aprikoser passar fint tillsammans med jordgubbar och lime. Vetemjölet kan bytas mot grahamsmjöl, kruskakli och havregryn. Vit choklad i smuldegen ger ett lite karamelligt täcke och en ton av vanilj. Här finns även recept utan smör, vilket passar laktosintoleranta och veganer. Smulor kan också användas i andra former: till rabarberbakelser med mandelsmulor, frukostfras och kladdkaka med smulig chokladtopping.