Vin av frukt och bär

Vin av frukt och bär
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor85
Vikt458 gr
Utgiven2007-04-16
SABPmbaab
ISBN 9789153427117
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Visst är det spännande att göra eget vin? Med vinjäst, socker och naturens frukter och bär öppnar sig spännande möjligheter att få det klaraste vin, som man med stolthet kan bjuda på. Den här boken är skriven för nybörjaren och varje recept har sin egen beredning för att göra det riktigt enkelt.

Här står det om alla moment i tillverkningen av vin, t.ex. vilka redskap som ska användas, hur sockerlagen kokas, vätskemängden justeras, omtappning och klarning av vinet, buteljering, samt hur vinet sedan ska lagras för att smaken ska bli så bra som möjligt.

Författaren Anita Danielson är utbildad hushållstekniker och hushållslärare. Hon arbetar som freelance och har utgivit flera böcker om mat, dryck och hälsa och även skrivit för veckopress. Fotograf Kent Jardhammars vackra bilder ger boken en extra poäng.