Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
Författare | |
---|---|
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 751 |
Vikt | 1792 gr |
Utgiven | 2006-08-08 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789153426653 |
Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.