Enkel GI-diet : använd glykemiskt index för att gå ner i vikt och få upp energin
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 128 |
Vikt | 700 gr |
Utgiven | 2004-09-06 |
SAB | Vmbb |
ISBN | 9789153425540 |
Visste du att kolhydrater har olika värde? Om du äter kolhydrater med ett lågt värde på den glykemiska indexskalan (GI) går du ned i vikt och får energi. Och det är varken trist eller komplicerat. Du kan också kombinera livsmedel med olika GI-värden så att du får ett lågt medelvärde. Det finns alltså ingenting som är förbjudet att äta, bara du gör det med måtta. Det låter nästan för bra, men det är sant!
Den här boken reder och rätar ut begreppen och en hel del frågetecken kring hur olika livsmedel påverkar oss vår figur, hälsa och humör och presenterar även fyra utmärkta metoder:
Den geniala viktminskningsmetoden
Den vegetariska viktminskningsmetoden
Den superba energimetoden
Den livslånga GI-metoden
Till alla fyra finns det mängder av enkla och läckra recept. Du kanske till och med upplever att du äter mer än tidigare, när du äter enligt GI-metoden, och ändå går du ner i vikt, helt enkelt för att du kombinerar livsmedlen på ett nytt sätt. Boken innehåller också en omfattande tabell med energiinnehåll och GI-nivå för våra vanligaste livsmedel och maträtter.
Helen Foster har under de senaste 12 åren skrivit om hälsa, skönhet och motion för flera tidskrifter och har varje vecka en spalt i The Observer Magazine.
Den här boken reder och rätar ut begreppen och en hel del frågetecken kring hur olika livsmedel påverkar oss vår figur, hälsa och humör och presenterar även fyra utmärkta metoder:
Den geniala viktminskningsmetoden
Den vegetariska viktminskningsmetoden
Den superba energimetoden
Den livslånga GI-metoden
Till alla fyra finns det mängder av enkla och läckra recept. Du kanske till och med upplever att du äter mer än tidigare, när du äter enligt GI-metoden, och ändå går du ner i vikt, helt enkelt för att du kombinerar livsmedlen på ett nytt sätt. Boken innehåller också en omfattande tabell med energiinnehåll och GI-nivå för våra vanligaste livsmedel och maträtter.
Helen Foster har under de senaste 12 åren skrivit om hälsa, skönhet och motion för flera tidskrifter och har varje vecka en spalt i The Observer Magazine.