Lax
Författare | |
---|---|
Förlag | Ica Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 72 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 1998-05-01 |
SAB | Qcaal |
ISBN | 9789153419402 |
I härlig västkustmiljö på Petersons krog på Käringön har de 50 bästa laxrecepten lagats upp och fotograferats. Krögarparet Peterson är kända för sina fina fiskrätter. Till den här boken har de samlat sina bästa laxrecept, både klassiker och helt nya recept, med stor variation och idérikedom. Boken andas också salta stänk, hav och skärgårdsmiljö med texter skrivna av frilansskribenten och författaren Annica Triberg (f d chefredaktör på tidningen Gourmet). Den välrenommerade fotografen Albert Håkansson har fångat såväl doftande, läckra matbilder som dramatiska skärgårdsmotiv. Det här är laxkokboken för alla som gillar fisk! Recepten är såpass variationsrika så var och en kan hitta en favorit att laga till eller helt enkelt våga sig på att göra något helt nytt. Boken innehåller bland annat grundrecept på gravad, kokt, rimmad, halstrad, grillad samt stekt lax, förslag på flera såser och marinader, laxfilé i ugn med flera varianter. Men här finns också carpaccio, pastasåser, soppor, spett, hamburgare, pytt, pizza, sushi med flera recept vi känner igen med andra råvaror som bas, men här är det laxen som spelar huvudrollen. ca 40 färgfoton.