Matlagningstermer - provköken förklarar
Författare | |
---|---|
Förlag | Massolit Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 88 |
Vikt | 250 gr |
Utgiven | 1995-04-01 |
SAB | Fc(x) |
ISBN | 9789153417125 |
Matlagningstermer tar upp inte mindre än 400 olika begrepp inom matlagning. Varje uppslagsord förklaras på ett enkelt och lättfattligt sätt. Koka ihop, fräsa, konservera, jäsa och eftersteka har t ex ibland fått olika förklaringar i ett recept, beskrivning eller när man skriver om livsmedel. Denna ordlista råder bot på detta och ger en enhetlig förklaring på samtliga begrepp. ICA Provkök, Jordbrukets Provkök och KF:s Provkök har inventerat all tänkbar litteratur inom mat och livsmedel för att kunna sammanställa denna matordlista som ska vara ett bra hjälpmedel för alla som undervisar och skriver om mat och för alla som är allmänt matintresserade. Uppslagsorden finns också översatta på engelska. Streckteckningar.