Kokbok för bakfulla : recept, råd & rövarhistorier
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Aptit förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 200 |
Vikt | 837 gr |
Utgiven | 2024-05-07 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789153105046 |
VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2024!
Kokbok för bakfulla: recept, råd & rövarhistorier är den första i sitt slag – en praktvolym om mat och dryck för dagen efter. Lockande recept varvas med läsning om vetenskap och myter, statlig kontroll och hårresande anekdoter.
Många av oss vill frossa i bröd, pasta och smält ost. Somliga vill rensa systemet med en kryddstark gryta, medan andra behöver en mild och tröstande soppa för att ta sig tillbaka till livet. I Kokbok för bakfulla finns rätter för alla, inklusive tipsen på hur man förvandlar resterna efter midsommarfesten eller kräftskivan till den perfekta bakismaten. Läsaren bjuds också på en mängd traditionella bakfyllekurer från hela världen. Har du vad som krävs för en tallrik menudo – mexikansk soppa på komage?
Dessutom: Gastronomen Edward Blom berättar om bakrus och botgörelse. Leif GW Persson avslöjar sanningen om nattamaten hemma hos Jan Stenbeck. Och DN:s superbibliotekare Jenny Lindh ger dig 10 lektioner i bakfyllans kulturhistoria.
”Kokbok för bakfulla är som det låter, en receptsamling med rätter för dagen efter. Det är också en underhållande guide till svensk dryckeskultur och statlig alkoholpolitik … Det snålas inte med kalorierna. Både ingredienser och bilder kan få det att vattnas i munnen på den mest inbitne nykterist. Recept och bilder varvas med anekdoter, kulturella referenser, historia och vetenskapliga fakta.”
Recension från BTJ (Bibliotekstjänst)
Om författaren
Oskar Ekman är skribent med fokus på mat och kultur. Han har utbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Oskar Ekman har tidigare gett ut flera hyllade kokböcker.
Kokbok för bakfulla: recept, råd & rövarhistorier är den första i sitt slag – en praktvolym om mat och dryck för dagen efter. Lockande recept varvas med läsning om vetenskap och myter, statlig kontroll och hårresande anekdoter.
Många av oss vill frossa i bröd, pasta och smält ost. Somliga vill rensa systemet med en kryddstark gryta, medan andra behöver en mild och tröstande soppa för att ta sig tillbaka till livet. I Kokbok för bakfulla finns rätter för alla, inklusive tipsen på hur man förvandlar resterna efter midsommarfesten eller kräftskivan till den perfekta bakismaten. Läsaren bjuds också på en mängd traditionella bakfyllekurer från hela världen. Har du vad som krävs för en tallrik menudo – mexikansk soppa på komage?
Dessutom: Gastronomen Edward Blom berättar om bakrus och botgörelse. Leif GW Persson avslöjar sanningen om nattamaten hemma hos Jan Stenbeck. Och DN:s superbibliotekare Jenny Lindh ger dig 10 lektioner i bakfyllans kulturhistoria.
”Kokbok för bakfulla är som det låter, en receptsamling med rätter för dagen efter. Det är också en underhållande guide till svensk dryckeskultur och statlig alkoholpolitik … Det snålas inte med kalorierna. Både ingredienser och bilder kan få det att vattnas i munnen på den mest inbitne nykterist. Recept och bilder varvas med anekdoter, kulturella referenser, historia och vetenskapliga fakta.”
Recension från BTJ (Bibliotekstjänst)
Om författaren
Oskar Ekman är skribent med fokus på mat och kultur. Han har utbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan/Örebro universitet. Oskar Ekman har tidigare gett ut flera hyllade kokböcker.