Nötkött

Nötkött
Författare
Medverkande
Förlag Vulkan
GenreEkonomi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor238
Vikt650 gr
Utgiven2020-07-03
SABQdi
ISBN 9789151957302
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det här är den grundligt reviderade och omarbetade andra utgåvan av Nötkött. Här hittar du som ska arbeta med produktion av nötkött det mesta du behöver lära dig: det dagliga arbetet, produktionsplanering och ekonomi, byggnader, utfodringssystem, näringslära, fodermedel, uppfödningsmodeller, hälsovård, avel samt slakt och köttkvalitet. Nytt i boken är ett helt kapitel om nötkötts- produktionens miljö- och klimatpåverkan som blivit ett omdiskuterat ämne.Författarna har lång erfarenhet av nötkreatur både i praktiken och från sina arbeten inom forskning, utbildning och slakteribranschen. Anna Hessle är docent och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Anna Jamieson är husdjursagronom med hållbar nötköttsproduktion som specialitet.