Afro-Iranska köket
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Persisk Mat |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 194 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2019-10-15 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789151925615 |
EN RESA I DET AFRO-IRANSKA KÖKET I Iran är kokböcker ovanligt. Våra maträtter, som så gott som alltid bygger på starka traditioner, förmedlas istället muntligen från den äldre generationen till den yngre. Vi tar mat på högsta allvar. Varje maträtt, varje ingrediens har sin historia. Och maten ska ätas med vördnad och nyfikenhet. Det är just denna nyfikenhet och vördnad jag vill väcka med min nya bok. Den här gången är det en okänd historia jag vill förmedla. Den om de iranier med afrikansk bakgrund, som är bosatta i södra Iran. De kallas för Vindens folk, och de tvingades en gång i tiden stiga i land på den sydiranska kusten. Med den här boken vill jag låta Vindens folk berätta sin historia. Men de berättar också om glädjen över att samlas över en måltid och njuta av god mat tillsammans. I den här boken delar ättlingarna från Vindens folk med sig av recepten till sina måltider. Välkomponerade rätter där inga ingredienser har tillkommit av en slump. Det är måltider att vara tacksam över. Skratta och gråta över. För mat är som livet självt. Något av det viktigaste som finns. I denna bok kan ni läsa hur detta folk hamnade i södra Iran. Rozbeh Javid