Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2009

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2009
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor154
Vikt404 gr
Utgiven2008-10-23
SABQca:k
ISBN 9789151851723
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Årets Gastronomisk kalender är den 49:e utgåvan av denna världens i sitt slag äldsta årliga skrift. Temat är vatten, hav, och naturligtvis havets läckerheter.

Kalenderns mångårige redaktör, den vittre professorn Jan-Öjvind Swahn, skriver om vatten liksom akademikollegan Stephan Rössner, dock ur skilda aspekter. Den prisbelönta skribenten Isabella Lövin bidrar med en artikel om havens osäkra framtid. Tre av Sveriges mest kända krögare: Leif Mannerström, Fredrik Eriksson och Örjan Klein, intervjuas och delar med sig av sina godaste fiskrecept.
Bland övriga artiklar kan nämnas en personlig text om löjrom av Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson samt en text om fiskar som ätten Bernadotte särskilt har uppskattat, skriven av Lars O. Lagerqvist.