Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2008
Medverkande | |
---|---|
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 172 |
Vikt | 437 gr |
Utgiven | 2007-11-07 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789151849584 |
Nu utkommer den 48:e årsboken från Gastronomiska Akademien. En ny utgåva i Sveriges ledande kulinariska bokserie med böcker fyllda av lärda, roliga och inspirerande texter och kåserier om mat. Den lärde i Lund, Jan-Öjvind Swahn, är som vanligt beläst och kulturell redaktör och författare.
I årets kalender medverkar samtliga akademiens 17 ledamöter.
Magdalena Ribbing samtalar med vår matkulturengagerade Konung om hans stora gastronomiska intresse. Jan-Öjvind skriver i medryckande om vattnet i vår kultur, och Richard Juhlin skriver om god champagne.
Hans Alfredson berättar underhållande om den annorlunda ”GA-metoden” för bantning. Stephan Rössner skriver om alla de små matmässiga ovanor som sammantaget så småningom resulterar i övervikt. Magdalena Ribbing skriver ett livfullt reportage från årets statusfyllda ”SM i matlagning” som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Vid sin sida har Jan-Öjvind en namnkunnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Magdalena Ribbing, Lars O. Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.
I årets kalender medverkar samtliga akademiens 17 ledamöter.
Magdalena Ribbing samtalar med vår matkulturengagerade Konung om hans stora gastronomiska intresse. Jan-Öjvind skriver i medryckande om vattnet i vår kultur, och Richard Juhlin skriver om god champagne.
Hans Alfredson berättar underhållande om den annorlunda ”GA-metoden” för bantning. Stephan Rössner skriver om alla de små matmässiga ovanor som sammantaget så småningom resulterar i övervikt. Magdalena Ribbing skriver ett livfullt reportage från årets statusfyllda ”SM i matlagning” som renderar vinnaren hederstiteln Årets kock och därmed Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj.
Vid sin sida har Jan-Öjvind en namnkunnig och kulinariskt väl bevandrad redaktionskommitté: Magdalena Ribbing, Lars O. Lagerqvist, Christina Möller och Niklas Rådström.