Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index

Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt675 gr
Utgiven2007-06-13
SABQcaa
ISBN 9789151849553
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."

Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott – men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.