Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar

Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
Författare
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor190
Vikt333 gr
Utgiven2007-05-22
SABQcaa
ISBN 9789151849331
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida världens mest använda krydda även i vårt svala land. Här hittar du chilikryddade recept på salsa, chutney, barbecuesås, heta smårätter, varmrätter med glöd, desserter, bröd och drycker.

Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.