Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 125 |
Vikt | 630 gr |
Utgiven | 2007-08-20 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789151848327 |
Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Tillhör du dem som har tröttnat på att servera korv och köttbullar?
Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga.
Det kommer ständigt nya larmrapporter om hur osunt leverne hos dagens barn och ungdomar kommer att leda en stor del av dem in i ”ålders sjukdomar” redan i unga år.
Det finns en mängd ”icke mat” som innehåller massor av energi men som saknar näring och som kroppen och hjärnan fungerar dåligt av. Detta gäller t ex glass, bullar, kakor, sockrade mellanmål som färdiga ”frukt”-soppor, flingor samt chips och läsk. Vi äter 43 kilo socker per person och år och 80% kommer från hel- och halvfabrikat.
Idag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt.
Precis som i Klara Dessers tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, s.k. GI. Denna metod fungerar inte bara för att normalisera vikt utan även för att reducera humörsvängningar och förbättra den intellektuella skärpan.
Klaras GI-mat för familjen innehåller såväl fakta som enkla tips för att underlätta det vardagliga livet. Sist men inte minst en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.
Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga.
Det kommer ständigt nya larmrapporter om hur osunt leverne hos dagens barn och ungdomar kommer att leda en stor del av dem in i ”ålders sjukdomar” redan i unga år.
Det finns en mängd ”icke mat” som innehåller massor av energi men som saknar näring och som kroppen och hjärnan fungerar dåligt av. Detta gäller t ex glass, bullar, kakor, sockrade mellanmål som färdiga ”frukt”-soppor, flingor samt chips och läsk. Vi äter 43 kilo socker per person och år och 80% kommer från hel- och halvfabrikat.
Idag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt.
Precis som i Klara Dessers tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, s.k. GI. Denna metod fungerar inte bara för att normalisera vikt utan även för att reducera humörsvängningar och förbättra den intellektuella skärpan.
Klaras GI-mat för familjen innehåller såväl fakta som enkla tips för att underlätta det vardagliga livet. Sist men inte minst en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.