Medelhavsmat till vardag och fest

Medelhavsmat till vardag och fest
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor189
Vikt1178 gr
Utgiven2007-09-03
SABQcaa
ISBN 9789151847849
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Medelhavsmat är något så ovanligt som nyttig mat med oemotståndlig smak. Solmogna tomater, lysande citroner, den goda olivoljan, doftande örtkryddor och ett överflöd av nyttiga baljväxter.
Ofta förknippas medelhavsmat medItalien, Frankrike, Spanien och Grekland. Vi glömmer lätt att de nordafrikanska ländernas mat liksom maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsköken. Men denna bok täcker alla köken runt Medelhavet och är uppdelad på fem kapitel: smårätter, sallader & grönsaksrätter, pasta, pizza & bröd, huvudrätter och desserter.
En av hemligheterna med medelhavsmaten är enkelheten. Och ofta är ju det enkla det goda. I Medelhavsmat till vardag & fest hittar man inte bara recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. För Medelhavet betyder inte enbart sommarmat. Visst är det härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag, eller bjuda på smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Men det är också gott att värma sig med pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Och något sött efteråt är alltid rätt. Bjud på en enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe.
På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg läsaren genom medelhavsmatens oändliga smakvariationer.