Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från italienarnas mesta mötesplats

Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från italienarnas mesta mötesplats
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt613 gr
Utgiven2008-04-07
SABQcabd-i
ISBN 9789151847313
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Den italienska baren är en samlingsplats, en gastronomisk kameleont som byter skepnad under dagen. Från den tidiga frukostens cornetto och cappuccino, dagens focaccia och pasta till sena kvällens glas vin och en sista espresso.

På Bar Italia kan du slinka in från tidig morgon till sen kväll. Ett kort stopp på väg till jobbet för en cornetto fylld med aprikosmarmelad och en cappuccino. På förmiddagen stillas hungern – det blev ju ingen riktig frukost – med en panino med lufttorkad skinka, en god ost och lite rucola.
Mellan tolv och tre är det lunch. Bar Italia byter skepnad och bjuder på något matigare. En pizza och lite sallad, en foccacia med inlagda grönsaker och kallskuret, eller en enkel pasta som spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Eftermiddagen sträcker sig ända till sjutiden. Kanske en paus från jobbet, eller en sväng förbi Bar Italia på vägen hem. Beställer in ett glas vitt vin och smakar några munsbitar, aperativi för att stilla hungern. En stunds vila, samtal och umgänge. Ska du köpa med ett bakverk att ha som efterrätt?
Efter middagen hemma är det dags för den traditionella promenaden, la passegiata. Ett långsamt strosande arm i arm, alla generationer. För att synas och titta på andra, samtidigt som man äter den ljuvliga glassen från Bar Italia. Och sedan en sista espresso innan det bär hemåt igen.
Bar Italia är en informell och naturlig mötesplats, ett nav i det italienska livet.
Den här boken ger recept från tidig morgon till sen kväll i Bar Italia, alla anpassade så att de kan lagas hemma. Såväl smörgåsar och pizza som kakor och bakverk.
Här bjuds också kaffekunskap från böna till rostning, malning, bryggning och njutning. Hur gör man en bra espresso och cappuccino, hemma och på baren? Tips, råd och proffsens knep. Vad ska man ha för maskin? Hur ska de skötas? Hur använder man mockabryggare?