Stora kökskolan : ur Allt om Mat

Stora kökskolan : ur Allt om Mat
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor239
Vikt1386 gr
Utgiven2006-09-05
SABQcaa
ISBN 9789151846354
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Med en bra bas och en stadig grund att stå på kan du börja brodera ut dina matlagningskonster och våga variera rätterna efter egna idéer. Du kan inte få en bättre start än med Allt om Mats stora köksskola!

"Köksskolan" är rubriken på ett stående inslag i Sveriges största mattidning, Allt om Mat. Genom åren har det blivit mångas favorit, som med sina tydliga och instruktiva steg-för-stegbilder lär ut såväl matlagningens grunder som hur du tillreder de läckraste rätter.
I Stora Kökskolan har vi samlat ett urval av de senaste årens bästa köksskolor. Här finns traditionella recept liksom nyare – allt dock lagat på ett modernt sätt.

Så här skriver redaktören Lotta Jenkinson i sitt förord:

"Jag förstår att många tycker att matlagning är lite svårt... Själv vågar jag inte borra ett hål i väggen för att sätta upp en enda liten krok...
När jag gör Köksskolan tänker jag alltid på min egen oförmåga att vara hemmahändig och försöker ta med de små detaljerna som visar att man är på rätt väg. I början är det också viktigt är att läsa igenom receptet och instruktionerna innan man sätter igång, så att det inte oförberett dyker upp något extra svårt moment när man redan är halvvägs: kanske behövs en termometer, steksnören, en tillräckligt stor kastrull eller finmaskig sil."