La Pizza : Den sanna historien från Neapel
Serie | Prismas färgpocket |
---|---|
Författare | |
Medverkande | |
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 207 |
Vikt | 367 gr |
Utgiven | 2004-11-25 |
SAB | Qcaae |
ISBN | 9789151843858 |
Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning.
Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!