Eget vin av frukt och bär
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 96 |
Vikt | 354 gr |
Utgiven | 2004-06-11 |
SAB | Pmbaab |
ISBN | 9789151842059 |
Det är lusten och nyfikenheten på nya smakupplevelser som driver Niklas Lindblad att ge sig i kast med än den ena än den andra råvaran som bas för sina egenproducerade viner.
?Intresset för vin har aldrig varit större?, hävdar han bestämt. ?Även vi i Norden kan pröva på livet som egna vinodlare med vin från råvaror som finns i trädgården och i naturen. Bär och frukter som inte blivit sylt eller saft får i olika blandningar eller var för sig, jäsa till viner, fullmatade med sommarens doft och smak. Här får både nybörjaren och den erfarne råd, tips och recept som resulterar i välfyllda vinställ och spännande upptäckter för smaklökarna.?
Men han nöjer sig inte med bara sommaren. Bokens cirka 30 recept är indelade i kapitlen vår, sommar, höst och ? vinter! Apelsin- eller fikonvinet passar perfekt i advent, slånbärs- eller palsternacksvinet till skördefesten i oktober och fläderblomsvinet hör förstås våren till.
Är det inte krångligt då? Nja, Niklas skriver en hel del om överraskningar och fällor att undvika. Känner man till dessa är det egentligen rätt enkelt. Vad som krävs är några få hjälpmedel, koncentration och tid. ?Vinet lever efter sin egen makligt tickande klocka i jäskärlet, damejeannen och flaskan. Njutningen av att själv få bestämma över varje led i tillverkningen, från valet av råvara till den slutliga lagringen med egenhändigt formgiven etikett blir enkel att klä i ord när man läppjar på slutresultatet.?