Maten som stärker ditt immunförsvar
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 940 gr |
Utgiven | 2003-03-18 |
ISBN | 9789151840369 |
Mat och näring är av avgörande betydelse för hälsan. Eftersom den mentala, känslomässiga och andliga hälsan är beroende av den fysiska, kan man också säga att arten och kvaliteten på det vi äter och dricker är en av de absolut viktigaste faktorerna för vårt allmänna välbefinnande.
Under de senaste 30 åren har systematiska vetenskapliga studier bekräftat att en diet som främst grundas på färska, minimalt förädlade vegetabiliska livsmedel utan kemiska tillsatser är det effektivaste sättet att stärka immunförsvaret. Då sådan mat dessutom består av motsvarande lågt innehåll av kraftigt förädlade livsmedel, fett, mättat fett, socker, salt och alkohol, främjar den hälsan hos alla kroppens system.
Maten som stärker ditt immunförsvar innehåller mängder av användbar information och goda råd. Den är utformad som en guide till skräddarsydda matval som skyddar immunsystemet, ökar intaget av hälsosamma livsmedel och skär ner på sådana som ökar immunförsvarets arbetsbörda.
Boken är indelad i fyra delar:
* Del ett förklarar immunsystemets komponenter och hur de fungerar tillsammans för att upprätthålla hälsan och motverka sjukdomar.
* Del två granskar i detalj 150 olika livsmedel som alla på olika sätt gynnar immunsystemet.
* Del tre belyser några vanliga hälsoproblem och förklarar hur man kan använda de livsmedel som beskrivs i del två för att främja hälsan och förhindra att sjukdomar utvecklas.
* Del fyra handlar om immunmat i praktiken och visar hur man kan införliva immunstärkande livsmedel i sin dagliga diet. Kapitlet innehåller 180 recept och en mängd dietplaner.