Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2003

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2003
Författare
Förlag Prisma
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt417 gr
Utgiven2002-11-18
ISBN 9789151840352
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Den 42:a årsboken från Gastronomiska Akademien. En ny upplaga i serien med böcker fyllda av lärda, roliga och inspirerande texter och kåserier om mat. "Den som köpt och sparat allihop har ett förnämligt gastronomiskt bibliotek", Svensk Hotellrevy. Sten Broman, tillsammans med Fritiof Nilsson Piraten en av Gastronomiska Akademiens grundare, skulle fyllt 100 år i år, och hans bidrag är en tidigare publicerad fresk över en dråplig och kulinarisk rundresa bland gästgiverier och hotell i Skåne. Ur innehållet i årets utgåva: Smokerings. Notiser om rökning av fisk och kött, Nils-Arvid Bringéus Det helande vattnet, från kurort till mineralvatten, dr Per Ove Lind Så upptäcktes corn flakes, Stephan Rössner Punschens historia, Jan-Öjvind Swahn Remouladens vandringar, Jörgen Fakstorp Kulinarisk rundresa, Sten Broman