Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
Författare | |
---|---|
Förlag | Prisma |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 159 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2000-09-19 |
SAB | Qcaak |
ISBN | 9789151837000 |
Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker. Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter... Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande. De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker. Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter... Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande. De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.