Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar

Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
Författare
Medverkande
Förlag Prisma
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt0
Utgiven1998-06-12
SABQcaa
ISBN 9789151834627
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.